Barbarà i Gómez, JoanBarcelona, 1927-2013.
1943 Exposició col·lectiva de pintura a "Els Blaus", amb Ponç i Puig entre d'altres, Centre Excursionista de Sarrià, Barcelona.
1944 Fundació de l'estudi-taller de pintura del carrer Argenteria, Barcelona.
1945 Estudia amb Antoni Prats.
1949 Col·laboracions amb Francesc Mèlich, heliogravador, i Edouard Chimot, gravador francès. Exposició col·lectiva a les Galeries Layetanas, Barcelona.
1950 Fundació de l'estudi-taller de pintura i gravat del carrer Boters, Barcelona. Participació pictòrica a la Bienal Hispanoamericana, Barcelona.
1952 Trasllat del taller al Museu d'Arts i Indústries Populars de Montjuïc, Barcelona.
1953 Premi de gravat de l'Exposició Municipal de Barcelona.
1956 Exposició de pintura i gravat a les Galeries Layetanas, Barcelona.
1957 Beca de l'Institut Francès per estudiar a París (França). Treballa al taller Georges Leblanch, a l'Académie La Grande Chaumière i a l'Atelier 17, París (França).
1958 Col·laboracions a l'Imprimerie d'Art Roger Lacourière-Frélaut amb Jacques Herrera, i a l'Atelier Ferdinand Mourlot, París (França).
1959 Exposició col·lectiva de pintura a la Sala Vayreda, Barcelona. Exposició a la Galerie Duncan, París (França). Fundació amb Lluís Bracons-Duplessis de l"Atelier des Recherches Plastiques-Téchniques et Calcographiques" de la rue Boissonade, París (França).
1962 Estades i col·laboracions a tallers de Suïssa, Alemanya i Holanda.
1966 Fundació del taller de gravat amb Gustau Gili. Col·laboren Picasso, Miró, Hartung, Fontana, Tàpies i Chillida.
1968 Exposició de pintura a La Pinacoteca, Barcelona.
1971 Exposició de pintura a Palafrugell, Girona.
1973 Exposició de pintura a La Syra, Barcelona.
1974 Exposicions de pintura a Bolonya, Milà i Venècia, Itàlia.
1975 Crea novament el seu taller. Col·laboracions amb la Galerie Maeght de París (França), Pelaires de Mallorca i amb la Kunstverein F. Herlt, Grafosverlag de Liechtenstein.
1976 Dissertacions sobre gravat, coordinades per Maria Peña.
1978 Exposició de pintura a la Galeria Juan de Juanes, Oriola (Alacant).
1981 Participació en el "I Encuentro sobre el Grabado", Galícia.
1983 Exposició col·lectiva en homenatge a Jaume Bertran, amb endreça de Joan Callejón-Cabrera.
1984 Participació en el "I Carrefour International des Estampes", Luberon (França).
1986 Edició dels onze gravats "La Masia", amb text de Francesc Fontbona.
1988 Xerrades-col·loqui a Vilabertran (Girona), a la Galeria Cànem de Castelló de la Plana per a Edicions Bertó, i a l'Escola d'Estiu Internacional de Gravat de Calella (Barcelona).
1991 Conferència a Encamp (Andorra), coordinada per Manuel Viusà. Exposició d'obra gràfica a la Galeria Maeght de Barcelona, catàleg amb text de Maria Lluïsa Borràs. Exposició "El gravat en el temps" al Museu d'Art de Girona. Exposició "El gravat contemporani" a la Fundació Caixa Girona.
1992 Exposició Galeria Tristan Barbarà de Barcelona. Exposició Fundació Caixa Manresa. Participació a la fira internacional "Art Basel" de Suïssa.
1993 Sala Dalmau, Barcelona, exposició col·lectiva. Exposició "Formes i colors" a la Galeria M. José Castellví, Barcelona. Exposició al Museu de l'Empordà, Figueres (Girona).
1994 Exposició "Homenatge a Pierre Desfontaines. Col·lectiva" al Cercle Mallol, Barcelona. Exposició "L'incendi del Liceu" a la Banca Jover, Barcelona.
1995 Exposició itinerant, que va als museus de Deinze, Aalst i Kortrijk de Bèlgica. Exposició a la Galeria AT-Amasté, Bilbao. Exposició Galeria M. José Castellví, Barcelona.
1996 Exposició "Le noir est une couleur" a la Galeria Maeght, Barcelona. Exposició itinerant "Suite negre sobre negre" a la Galeria Tristan Barbarà de Barcelona, a la Plana de l'Om de Manresa i a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca.
1997 Exposició col·lectiva "La porta" a la Galeria Rosa Pous, Girona. Exposició "Formes i Angles" a la Maison du Languedoc, Barcelona. Exposició a la Galeria Montcada, Barcelona.
1998 Exposició a la Banca Jover, Barcelona.
1999 Exposició a la Galeria BAT-Alberto Cornejo, Madrid. Exposició a la Galeria Nuova Aleph, Milà (Itàlia). Exposició "Miró-Barbarà. Processos del gravat" a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca. Participa a la Fira "New Art" de Barcelona.
2000 Exposició "Estructures i significacions", a la Sala Dalmau, Barcelona. Participa a "Arco", Madrid.
2001 Exposició a la Capella de Santa Àgata, Barcelona. Exposició "Scriptorium", Ripoll (Girona). Exposició col·lectiva a la Galeria L'Originale de Milà (Itàlia).
2002 Elecció com a acadèmic de número per la secció de pintura de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, acceptant la proposta presentada pels acadèmics de número Montserrat Gudiol i Corominas, Jaume Muxart i Domènech, i Francesc Vila i Rufas (Cesc). Exposició "50 anys del taller de gravat" al Centre d'Art Santa Mònica, Barcelona.
2003 Exposició de pintures a la Sala Dalmau, Barcelona. Exposició col·lectiva "Grabado catalán contemporáneo" a l'Instituto Cervantes, Múnic (Alemanya).
2004 Ingrés a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, donant l'obra "L'Acròpolis d'Atenes". Taller "Els llibres de Matisse" amb Joan-Francesc Ainaud a la Fundació "la Caixa", Girona. Exposició de dibuixos i gravats "Empúries, un viatge de retorn. Suite Alexis Eudald Solà" al Centre Cultural de la Caixa de Girona. Exposició al Centre d'Art Contemporain, Perpinyà (França). Exposició col·lectiva "Grandes dimensiones de Tristán Barbarà Editions" a la Galeria Hartmann, Barcelona.
2008 Exposició a la Sala Dalmau, Barcelona.
2009 Exposició "Sinergia d'Art" a Gómez Turu Gallery, Barcelona.
2011 Pas a la categoria d'acadèmic supernumerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook