Calzada i Salavedra, ArcadiNat a Sant Esteve d'en Bas (municipi de la Vall d'en Bas, la Garrotxa), el 16 de novembre de 1946. Casat i amb dues filles. Resideix a Olot (Garrotxa) i a Barcelona. Assessor d'art, consultor financer i empresari.

Afiliat a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) d'ençà de 1977, partit on ha ocupat diversos càrrecs: Delegat comarcal, President de la Intercomarcal, membre de l'Executiu i Conseller Nacional.

Va col·laborar, amb una especial intensitat en els darrers anys del franquisme, en mitjans de comunicació com "El Correo Catalán" i "Tele/exprés". Va responsabilitzar-se durant anys de la Redacció en Cap del setmanari "Olot-Misión" i ha dirigit la "Revista de Girona". Fundador de l'Assemblea de Catalunya a la Garrotxa.

Ha seguit publicant en diferents mitjans i col·laborant en tertúlies. Actualment participa periòdicament a les tertúlies radiofòniques a través del programa "Protagonistas" de Luis del Olmo i també a TV3 amb Josep Cuní.

És autor dels llibres "Articles d'una Legislatura", editat el setembre de 1991, "Reconstrucció Nacional", editat per Destino el març de 1995, i "Art amb majúscules 1997-2009 = 164 exposicions", editat per Caixa Girona el 2009. Des de la seva condició d'assessor d'art també ha prologat i publicat diferents treballs en més de 40 publicacions.

Ha estat alcalde d'Olot, president de la Diputació de Girona, president de Caixa Girona i de la seva fundació, president de l'Associació Catalana de Municipis, vicepresident del Palau de la Música, vicepresident del Futbol Club Barcelona i vicepresident primer del Parlament de Catalunya fins 1995, any en que abandonà voluntàriament la política des de la perspectiva professional.

Ha estat membre del consell de Túnels del Cadí, membre de la Junta de l'Ateneu Barcelonès i president de la Fundació de l'Hospital Trueta de Girona.

Professionalment desenvolupa les tasques de director de la Fundació Príncep de Girona, president del Consell d'Aigües de Girona, vicepresident primer de la Universitat Oberta de Catalunya, impulsor del Festival de Cap Roig, president de Polingesa i activitats empresarials en els camps de l'art, l'edició i la informàtica.

És patró de la Fundació Internacional Josep Carreras, patró de la Fundació Catalana de l'Esport, patró de la Fundació Catalana per a la Recerca, patró de la Fundació Catalunya Oberta, patró de la Fundació Vila Casas i patró del Futbol Club Barcelona.

Elegit acadèmic corresponent per Olot (Girona) de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 16 de març de 2005, acceptant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Jordi Bonet i Armengol, Joan Uriach i Marsal, i Pilar Vélez i Vicente.

És aficionat a la lectura, l'escriptura i el col·leccionisme artístic. Els seus esports preferits són l'esquí, la navegació i la bicicleta.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook