Rodés i Castañé, LeopoldoBarcelona, 1935-2015.
Empresari i advocat català. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.
President de l'empresa de comunicació Media Planning Group, un càrrec que compaginà amb el de membre del Consell d'Administració i de la Comissió Executiva de “La Caixa” i dels Consells d'Administració d'Abertis, Prisa TV, Havas i Grup Financer INBURSA. També fou vicepresident del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) i de la "Fundación Arte y Mecenazgo", a l'hora que membre del Consell d'Administració de Christie’s International Europe.
Entre 1964 i 1974 formà part dels Consells d'Administració del Banc Central (Catalunya), del Banc Vitalici d'Espanya i de Ferrocarrils de Catalunya. Més tard, des de 1988 fins a 2004, fou vicepresident del Banc Urquijo.
Així mateix, el 1985 fou president del Comitè de la Candidatura dels Jocs Olímpics de Barcelona ´92 “COOB ‘92” i, el 1986, quan els Jocs ja estaven assignats, formà part del Comitè Executiu de Barcelona ´92. El 1999 rebé la Creu de Sant Jordi.
Fundà i fou el primer president de l'Institut de l'Empresa Familiar, on seguí ostentant el càrrec de president d'honor fins la seva mort. També fou president de la Mutua Asepeyo, president del patronat de la Universitat Ramon Llull i president de la Fundació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona.
En l'àmbit internacional, fou membre del Chairman’s Council i de l'International Council del Museu d'Art Modern (MoMA) de Nova York i del National Committee del Whitney Museum of American Art.
Rebé la Medalla d'Or del Cercle del Liceu com a reconeixement a la contribució de la Societat Civil en el 20e aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.
Elegit acadèmic d'honor de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 20 de març de 2013 acceptant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Leopoldo Gil Nebot, Daniel Giralt-Miracle i Rodríguez, i Joan Antoni Solans i Huguet.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook