Rotllant i Sola, MarioDADES PERSONALS
. Nascut el 1951.
. Llicenciat en Farmàcia.
. MBA per IMD, Lausanne, Suïssa.

ACTIVITATS EMPRESARIALS
. Coca-Cola: vicepresident conseller delegat de COBEGA (concessionari per a Catalunya, Aragó, Balears i Canàries). President de NABC (Nord Africa Bottling Company, embotellador al Marroc) i de VIFILFELL (embotellador a Islàndia). Conseller d'ECCBC (Equatorial Coca-Cola Bottling Company, embotellador per a dotze països subsaharians), de CASBEGA (embotellador a Castella-la Manxa) i de REFRIGE (embotellador portuguès).
. Banc Santander - President del Consell Assessor a Catalunya.
. Copesco&Sefrisa - Administrador (empresa comercialitzadora de bacallà, salmó, vins i xampanys, entre d'altres).
. Vidrieras Canarias - Conseller (fàbrica de vidre).
. President i fundador de Bodegas Roda (vins produïts a la Rioja: Roda I, Roda i Cirsion).
. President i fundador de Dauro (elaboració d'oli d'oliva verge extra).

ALTRES ACTIVITATS
. President i fundador de la Fundació Foto Colectània (fundació de fotografia sense ànim de lucre creada el gener de 2002).
. Membre del jurat, categoria Galerista, de la Fundació Art i Mecenatge (iniciativa de l'Obra Social "la Caixa").
. Membre del comitè seleccionador dels premis internacionals de fotografia atorgats pel banc suís Pictet, Prix Pictet, des del començament, l'any 2008.
. Membre del Comitè Executiu de Foment del Treball Nacional (Organització Empresaris Catalunya).
. Membre del Consell de Patrons de la Fundació Esade (Escola de Negocis).
. Membre del Comitè Executiu de la Fundació Catalunya-Marroc.
. Vicepresident de la Cambra de Comerç Hispano Islandesa.

ALTRES DADES D'INTERÈS
És el creador, el 2002, de la Fundació Foto Colectània, guardonada per ARCO i propietària d'un fons de més de 2.000 obres de fotògrafs espanyols i portuguesos, des de 1950 fins ara. Aquests estan constituïts principalment per la col·lecció que inicià a la dècada dels cinquanta. Foto Colectània compta també amb l'arxiu del fotògraf Paco Gómez i el dipòsit de part de les col·leccions de Joan Redon i Sílvia Rotllant. La Fundació Foto Colectània, creada amb la finalitat de difondre el col·leccionisme de fotografia, s'inicià amb la creació d'un comitè assessor que comparteix la direcció artística amb Pepe Font de Mora, director de la fundació, i Irene de Mendoza, adjunta a la direcció. Comitè que està dirigit per Marta Gili, actual directora del Jeu de Paume de París i exdirectora de la secció de fotografia de la Fundació "la Caixa", acompanyada per Urs Stahel -director del Fotomuseum de Winterthur a Suïssa- i Chistina Zelich -comissària, especialista en fotografia i autora del 'Libro blanco de la fotografía en España'-.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook