Skip to content Skip to footer
Passeig d'Isabel II, 1 - Casa Llotja, 2º
PASSEIG d'ISABEL II, 1 - CASA LLOTJA, 2º

Suport a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

Les donacions són vitals per donar continuïtat a les activitats de conservació, estudi, exhibició, i difusió dels valuosos fons artístics, bibliogràfics i documentals que custodia la nostra institució.

Aquesta petició d’ajut va dirigida a les persones, empreses i institucions que desitgin participar activament en el projecte actual, que té per objectiu mantenir i fer créixer els serveis que l’Acadèmia ofereix a la comunitat científica i a la societat civil de manera constant en tots els seus àmbits d’actuació, i recuperar el lloc destacat dins el món cultural barceloní i català que va tenir històricament, com a entitat assessora de les administracions en qüestions artístiques i com a propietària d’una col·lecció cabdal per a la història de l’art català del segle XIX, que conformà el primer museu d’art que va haver-hi a Barcelona.

L’Acadèmia farà públic anualment el llistat dels donants, que comptaran amb facilitats en tots els serveis que requereixin de la institució (utilització dels espais, visites especials, fotografies, publicacions, etc.)

Els ajuts rebuts aniran destinats a:

  1. Augmentar la presència de l’Acadèmia en tots els fòrums de participació decisius en temes artístics del nostre país.
  2. Millorar les infraestructures per poder adaptar la instal·lació de la col·lecció als requeriments de la Llei i assolir la categoria de Museu.
  3. Donar continuïtat a les tasques de conservació, catalogació, investigació i restauració dels fons artístic i documental, així com a les relatives a les consultes d’investigadors, demandes de préstecs per a exposicions i de material fotogràfic.
  4. Ampliar la difusió del patrimoni a través de la publicació de catàlegs del fons i de diferents estudis especialitzats, a més del manteniment i millora de les plataformes associades a les noves tecnologies.
  5. Dinamitzar la interrelació amb la ciutadania i el turisme fomentant les visites i realitzant xerrades, conferències o cursos per a tot tipus de públic.

Com s’hi pot col·laborar?

REIAL ACADÈMIA DE BELLES ARTS © 2024. ALL RIGHTS RESERVED.