Inscripcions: Al dors, en cartel·la antiga amb tinta: “131”; en etiqueta amb tinta: “Núm. 48” i en una altra etiqueta de l’Acadèmia: “Núm. ant. 131/ Núm. Mod. 257/ Florero/ Por Molet”.
Procedència: Pot tractar-se d’una de les obres que Molet va enviar a la Junta de Comerç de Barcelona el 1791 des de València, on havia anat a estudiar amb Benet Espinós, o d’una de les obres amb què l’Escola es quedà el 1794 com a pagament de l’auxili econòmic que concedí al pintor per a la seva estada d’estudis a València. Museu de l’antiga Junta de Comerç.
Restauracions: Restaurat pel taller Asturiol el 1980 i pel taller Balaguer i Grau el 1999.
Exposicions: Pamplona-Vitoria-Bilbao-Madrid, RACBASJ. Exposición antológica de pintura, 2000, núm. 26.
Observacions: Salvador Molet començà la seva formació a l’Escola de la Llotja, on va obtenir diversos premis. L’any 1790 la Junta de Comerç el va concedir una ajuda per anar a València a estudiar amb Benito Espinós en la recent creada Escola de Flors i Ornats. A València fou premiat el 1791 i el 1792. Quan va tornar a Barcelona, el 1794 va obtenir una plaça a l’Escola Llotja com a professor de la classe de flors i ornat, que va dirigir fins a la seva mort. La seva producció es centra a la pintura de flors.
Aquesta peça pot ser una de les obres que Molet va enviar a la Junta de Comerç de Barcelona l’any 1791 des de València, o una de les obres amb les quals l’Escola es va quedar l’any 1794 com a pagament de l’auxili económic que va concedir al pintor per la seva estada a València.
En 1932 l’obra va passar en dipòsit a la Comisió Provincial de Monuments Històrics i Artístics de Barcelona -amb el número d’inventari 48-, d’on es recuperà anys després.